TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Gertautas Tautvydė Ivona Žydrūnė Žydrūnas
Varškės tinginys su jogurtu ir vyšniomis (be kondensuoto pieno)
Varškės tinginys su vyšniomis be kondensuoto pieno

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
420 gramų sausainių (naudojau du trečdalius Gaidelio klasikinių ir trečdalį šokoladinių)
400 gramų varškės 9% (geriau sausesnės, iš maišelių)
200 gramų vyšnių (šaldytų arba šviežių, arba kitų uogų)
200 gramų sviesto
100 gramų graikiško jogurto (arba grietinės)
100 gramų cukraus (arba pagal skonį)
100 gramų migdolų (nebūtina)
šiek tiek vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Jeigu naudojate šviežias vyšnias, jas nuplaukite, nusausinkite ir išimkite kauliukus. Jeigu naudojate šaldytas, jas atitirpinkite ir nupilkite atsidarusį skystį.

2.
Sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais (trečdalį sausainių naudojau šokoladinių, bet tinka ir paprasti).

3.
Riešutus sukapokite elektriniu smulkintuvu arba peiliu į vidutinio stambumo gabalėlius.

4.
Į dubenį dėkite varškę, nedideliais kubeliais supjaustytą sviestą, cukrų, vanilę ir jogurtą. Eletriniu trintuvu viską sutrinkite iki vientisos masės, kad neliktų varškės grūdelių. Jeigu trintuvo neturite, žr. patarimus žemiau.

5.
Į varškės masę suberkite sausainius, gerai išmaišykite.

6.
Formą, kurioje darysite tinginį (naudojau pailgą kekso formą) išklokite kepimo popieriumi. Ant formos dugno berkite ketvirtadalį vyšnių. Ant viršaus dėkite trečdalį varškės masės, šaukštu spusteldami. Tada berkite dar ketvirtadalį vyšnių, šaukštu įspauskite jas į masę. Dėkite vėl trečdalį varškės masės, paspauskite. Vėl berkite ketvirtadalį vyšnių, spustelkite, dėkite likusią varškės masę, ant viršaus berkite likusias vyšnias. Šaukštu arba mentele gerai suspauskite tinginį, kad neliktų tarpų.

7.
Dėkite tinginį į šaldytuvą bent 6-8 valandoms (o dar geriau - nakčiai), jog sutvirtėtų.


Patarimai:

Jeigu neturite elektrinio trintuvo, darykite taip - varškę pertrinkite per sietelį, o tada šaukštu gerai ištrinkite su cukrumi ir minkštu kambario temperatūros sviestu, įmaišykite jogurtą.


Vyšnias galite įmaišyti į tešlą drauge su sausainiais, bet tada varškės masė nusidažys rausvai. Jeigu norite balto tinginio, sluoksniuokite :)


Vietoje vyšnių tinka ir juodieji serbentai, mėlynės, šilauogės, avietės ar braškės. Taip pat kubeliais pasmulkinti vaisiai, pvz. persikai ar abrikosai.


Gaminant su šviežiomis uogomis jų tekstūra tinginyje būna šiek tiek ryškesnė negu šaldytų (galite matyti nuotraukos, kaip atrodo su šviežiomis vyšniomis, ir kaip su šaldytomos). Bet skonis - labai panašus ir na tikrai puikus.




admin · 2021-07-23 21:00 · 427 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt