INGREDIENTAI: 1 kilogramas grybų
1 šaukštas druskos
Marinatui:
1 litras vandens
80 mililitrų acto 9%
50 gramų cukraus
1.5 šaukšto druskos
šiek tiek lauro lapų
šiek tiek garstyčių grūdelių
šiek tiek juodųjų pipirų (grūdelių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Grybus nuvalykite, nuplaukite, sudėkite į didelį puodą, gausiai užpilkite vandens, užvirinkite ir tada vandenį nupilkite. Užpilkite grybus švariu vandeniu (tiek kad apsemtų), berkite šaukštą druskos, vėl užvirinkite ir nuo užvirimo virkite apie 10 minučių. Po to nukoškite, nuspausdami kiek galima daugiau vandens.
2.
Marinatui skirtus ingredientus, išskyrus actą, supilkite į puodą ir užvirinkite. Tada suverskite grybus, supilkite actą, užvirinkite ir nuo užvirimo pavirkite apie 5-7 minutes.
3.
Karštus grybus supilstykite į švarius, iškaitintus stiklainius ir greitai užsukite sandariais dangteliais. Stiklainius apverskite dangteliais žemyn, šiltai apklokite ir palikite visiškai atvėsti.
4.
Atvėsusius geriausiai tinka laikyti vėsiame rūsyje arba sandėliuke. Galėsite mėgautis žiemą :)