INGREDIENTAI: Tešlai:
5 stiklinės miltų
1 vienetas kiaušinių
500 mililitrų kefyro
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis cukraus
Įdarui:
600 gramų sūrio ((kietųjų rūšių) )
1 vienetas kiaušinių
Aptepimui:
200 gramų sviesto ((išlydyto))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais. Miltuose padaryti duobutę, į ją supilti kefyrą, įmušti kiaušinį, suberti cukrų, druską bei supilti aliejų. Viską išminkyti. Tešla turi būti elastinė, nekieta. Tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę arba į maišą ir paliekame 1 val. šaldytuve.
2.
Sūrius sutarkuojame burokine tarka, įmušam kiaušinį, įdedam susmulkintus žalumynus.
3.
Tešlą padaliname 5 lygius ~ 3-4 cm skersmens „kamuoliukus“ . Kol kočiojame vieną kamuoliuką kitus laikome po maistine plėvele. Iškočiojame apskritimą ~ 0,5 cm storio, dedam įdaro ~ 3-4 v.š. ir surenkame kaip maišelį. Apverčiame bei nestipriai pakočiojame. Kepame įkaitintoje keptuvėje su nedideliu aliejaus kiekiu. Kiekvieną iškeptą chačapurį gerai sutepame išlydytu sviestu. Skanaus.