INGREDIENTAI: Pagrindui:
250 gramų sausainių
150 gramų sviesto
100 gramų migdolų
50 gramų lazdyno riešutų
Kremui:
420 gramų jogurto, vanilinio
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
5 šaukštai cukraus pudros
4 šaukštai želatinos
Papuošimui:
šiek tiek braškių
šiek tiek migdolų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pagrindui sausainius ir riešutus sutrinti elektriniu trintuvu. Sviestą ištirpinti ir supilti į sausainių - riešutų masę ir išmaišyti. Sausainių masę sudėti į torto formą, išklotą folija arba kepimo popieriumi, lygiai paskirstyti, gerai paspausti ir palikti sustingti.
2.
Želatiną užpilti 100 mililitrų grietinėlės ir palikti išbrinkti. Vėliau pakaitinti, kad visiškai ištirptų ir palikti atvėsti. Neužvirinti!
3.
Kremui jogurtą išmaišyti su cukraus pudra. Likusią grietinėlę išplakti ir supilti į jogurtą, tada plona srovele supilti želatiną. Gautą kremą supilti ant sausainių ir papuošti migdolų bei braškių rikelėmis.