INGREDIENTAI: 300 gramų tuno aliejuje (arba savo sultyse)
250 gramų makaronų (mėgstamų)
100 gramų šparaginių pupelių
1 vienetas morkų (didelės)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
1 vienetas citrinų (sulčių, marinavimui)
6 šaukštai pomidorų padažo
4 šaukštai sojos padažo
1 stiklinė kalendros (smulkintos)
1 skiltelė česnako
1 šaukštas saldžiosios paprikos miltelių
1 griežinėlis citrinų (reikės sulčių)
1 sauja svogūnų laiškų (susmulkintų, patiekiant)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Makaronus išverdame, tik neperverdame, turi būti šiek tiek kietoki.
2.
Viename dubenyje sumaišome tuną su 1 citrinos sultimis ir paliekame šaldytuve marinuotis 15-20 min.
3.
Morką sutarkuojame stambia tarka, svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome.
4.
Keptuvę su šiek tiek aliejaus įkaitiname ant vidutinės aukštesnės ugnies. Sudedame morką ir svogūną ir kepiname keletą minučių.
5.
Šparagines pupeles supjaustome maždaug 3 cm ilgio gabalėliais, sudedame į keptuvę kartu su morka ir svogūnu. Kepame apie 5 minutes.
6.
Česnaką susmulkiname, sudedame į keptuvę su daržovėmis, išmaišome. Daržoves pagardiname druska, pipirais ir viską troškiname, pamaišant, maždaug 5 min ant silpnos ugnies. Tada pagardiname sojos ir pomidorų padažais, suberiame paprikos miltelius, sudedame susmulkintą kalendrą, tuną ir viską troškiname dar apie 5 min. Pabaigoje troškinimo apšlakstome 1 citrinos griežinėlio sultimis.
7.
Galiausiai sumaišome daržoves ir tuną su makaronais.
8.
Makaronus patiekiame apibarstytus susmulkintais svogūnų laiškais. Jei norite, dar galite pagardinti tarkuotu parmezano sūriu.