INGREDIENTAI: Tešlai:
500 gramų varškės
3 vienetai kiaušinių
100 gramų juodojo šokolado
100 gramų cukraus
75 gramai grietinės
50 gramų sviesto
40 gramų vanilinio pudingo milteliai
20 gramų vanilinio cukraus
2 šaukštai manų kruopų
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek kokoso drožlių
Viršui:
šiek tiek braškių (ar kitų uogų)
šiek tiek kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Šokoladą ištirpiname garų vonelėje ir paliekame atvėsti.
2.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi, supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą, sudėti varškę, grietinę, pudingą, manų kruopas. Viską gerai išplakti.
3.
Tešlą padalinti į dvi dalis, į vieną įmaišyti šokoladą.
4.
25 cm ilgio kekso formą iškloti kepimo popieriumi, ištepti alieju ir pabarstyti kokoso drožlėmis, sluoksniais supilti tešlas, šakute šiek tiek pamaišyti.
5.
Kepti iki 170 - 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 - 60 minučių. Atvėsusį išimti iš formos, pabarstyti kakava ir papuošti uogomis.