INGREDIENTAI: šiek tiek aliejaus (kepimui)
Tešlai:
2.5 stiklinės miltų (gali reikėti daugiau)
1 stiklinė vandens (verdančio)
2 šaukštai grietinės, 30% riebumo
1 šaukštas sviesto
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
500 gramų faršo
1 vienetas svogūnų (didelio)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį prieskonių (mėgstamų)
šiek tiek fermentinio sūrio (galima ir nedėti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į faršą sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, prieskonius, druską ir viską užpilti trupučiu verdančio vandens. Gerai išmaišyti. Vandens pilti tiek, kad išeitų košelė, tada čeburekai bus labai sultingi.
2.
Į dubenį suberti miltus, padaryti nedidelę duobutę. Įpilti stiklinę verdančio vandens, į jį suberti druską, sudėti grietinę, sviestą ir gerai išmaišyti. Maišydami šaukštu iš lėto pilti į miltus, galiausiai užminkyti tešlą rankomis, tešla turi būti glotni.
3.
Imti po gabalėlį tešlos, iškočioti blynelį ant lengvai pamiltuoto paviršiaus, vienoje pusėje dėti įdaro, užlenkti kita puse ir gerai užpausti. Stengtis, kad viduje neliktų daug oro.
4.
Čeburekus kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Jei norite traškesnių, valgyti reiktų iš karto, jei ne - iškeptus dėti į indą su dangčiu.