TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Sviestinis pyragas su uogiene
Sviestinis pyragas su uogiene

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
2.5 stiklinės kvietinių miltų (apytikriai)
300 gramų uogienės (tirštos arba džemo)
1 stiklinė cukraus (jei uogienė saldi, mažiau)
200 gramų sviesto (+formai patepti)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių (su kaupu)
1 žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, įtarkuoti burokine tarka šaltą sviestą. Sutrinti tarp pirštų (trupiniai turėtų priminti duonos trupinius).

2.
Berti druską, cukrų, įmušti kiaušinį ir užminkyti tešlą. Jeigu tešla atrodo sausoka, įdėkite šiek tiek grietinės ar tiesiog truputį (pakaks labai nedaug) šalto vandens.

3.
Suspausti tešlą į rutulį, suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 1 valandai.

4.
Atšalusią tešlą padalinkite į dvi dalis: vieną didesnę, kitą mažesnę.

5.
Iš didesnio gabalo tešlos iškočiokite lakštą. Įklokite jį į išteptą sviestu apvalų kepimo indą, gražiai užlankstant kraštus ant indo sienelių. Ant tešlos dėkite uogienę.

6.
Imkite antrą tešlos gabalą, taip pat iškočiokite, pjaustykite juostelėmis, dėkite ant pyrago viršaus (ar kaip kitaip puoškite, priklauso nuo fantazijos).

7.
Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 C laipsnių temperatūros apie 25 - 35 min.


Patarimai:

Stiklinė 250 ml.




admin · 2021-07-14 09:00 · 421 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt