INGREDIENTAI: 2 kilogramai morkų
700 gramų svogūnų
500 gramų obuolių (rūgštesnių)
150 mililitrų aliejaus
200 gramų pomidorų padažo
2 šaukštai druskos
2 žiupsneliai pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Morkas sutarkuoti, svogūną supjaustyti smulkiais kubeliais ar plonomis juostelėmis. Viską sudėti į storadugnį puodą, užpilti aliejumi ir kepinti, vis pamaišant, apie 35 minutes. kol morkos bus minkštos.
2.
Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius ir sutarkuoti, dėti į puodą su morkomis, ten pat dėti pomidorų padažą, druską ir pipirus. Išmaišyti ir porą minučių pakaitinti.
3.
Dar karštą mišrainę sudėti į su soda išplautus stiklainiukus ir užsukti nuplikytais dangteliais. Stiklainiukus apversti, užkloti šiltu apklotu ir palikti atvėsti. Atvėsusius laikyti šalytuve ar vėsiame rūsyje. Jeigu norite laikyti kur šilčiau, papildomai įdėkite į mišrainę šiek tiek acto (jeigu per rūgštu, pabalansuokite cukrumi) ir stiklainius su mišraine dėl visa ko pakaitinkite.