INGREDIENTAI: 1 kilogramas raugintų kopūstų
1 kilogramas bulvių
800 gramų jautienos (naudojome Krekenavos Grynuoliai)
2 vienetai svogūnų
1 stiklinė vandens
pagal skonį prieskonių mėsai
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į kepimo indą sudėkite raugintus kopūstus.
2.
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
3.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir lengvai apkepkite svogūnus. Sudėkite ant kopūstų.
4.
Toje pačioje keptuvėje, didesnėje kaitroje keletą minučių apkepkite jautienos kubelius iš visų pusių – taip “užrakinsite“ jautienos sultis viduje ir mėsa išliks sultinga. Apkepę sudėkite ant svogūnų.
5.
Į kepimo indą, kuriame jau sudėti kopūsto, svogūnų, jautienos sluoksniai, įpilkite stiklinę vandens, pabarstykite prieskoniais, druska. Uždenkite dangčiu. Jei neturite tinkamo indo su dangčiu, galite naudoti foliją.
6.
Troškinkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
7.
Bulves nuskuskite, supjaustykite ketvirčiais, ir sudėkite ant jautienos. Indą uždenkite ir troškinkite dar apie valandą.
8.
Pabaigoje nuimkite dangtį ir pakepkite 15 minučių, kol bulvės apskrus.