INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaulės kojų
2 vienetai vištienos ketvirčių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
4 vienetai lauro lapų
2 vienetai kvapiųjų pipirų (žirnelių)
2 vienetai juodųjų pipirų (žirnelių)
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vištienos ketvirčius, kiaulės kojas, svogūną, česnaką ir morką sudedame į puodą. Beriame druskos pipirų, lauro lapus. Užpilame vandeniu ir užkaičiame virti. Verdame ilgai apie 2 val, kol mėsa pati ims nertis nuo kaulų. Jeigu turite greitpuodį, viską atliksite greičiau. Užteks 50 – 60 min. Mėsą ir morką šiek tiek atvėsiname. Sultinį, kuriame virė mėsa, perkošiame.
2.
Mėsą nukauliname, supjaustome nedideliais gabalėliais. Morką taip pat supjaustome griežinėliais ir juostelėmis.
3.
Į indus, kuriuose ruošite šaltieną dedame morkų, ant viršaus supjaustytą mėsą. Sultinį užpilame ant mėsos ir dedame į šaldytuvą stingti.