INGREDIENTAI: Tešlai:
1 kilogramas kvietinių miltų
450 gramų sviesto (šalto)
3 vienetai kiaušinių
200 gramų grietinės, 30% riebumo
1 vienetas kiaušinių baltymų
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
1 kilogramas kiaulienos sprandinės
50 gramų sviesto
3 vienetai svogūnų
1 šlakelis vandens (virinto, šalto)
18 gramų druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šlakelis vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai į dubenį suberti miltus, burokine tarka įtarkuoti sviestą ir įberti druskos, viską gerai patrinti ir pasmulkinti pirštais, sviestas turi tolygiai pasiskirstyti ir susimaišyti su miltais.
2.
Į kitą dubenį įmušti kiaušinius, įdėti kiaušinio baltymą, grietinę ir išmaišyti, šią masę sulipti į dubenį su miltais. Viską gerai išminkyti iki kol tešla nebelips prie rankų. Paruoštą tešlą dėti į šaldytuvą 30 minučių.
3.
Įdarui mėsą supjaustyti nedideliais kubeliais, svogūną smulkiai supjaustyti.
4.
Į dubenį dėti mėsą, svogūnus, pilti sviestą, berti druskos, pipirų, įpilti vandens ir gerai išmaišyti.
5.
Tešlą išimti iš šaldytuvo, formuoti vienodo dydžio rutuliukus. Kiekvieną iškočioti, per vidurį dėti įdaro. Suimti už kraštelių ir gražiai užlankstyti.
6.
Į dubenį dėti kiaušinio trynį, įpilti šlakelį vandens ir išplakti. Plakiniu aptepti paruoštus kibinus.
7.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sudėti kibinus ir kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 - 30 minutes.