INGREDIENTAI: 220 gramų smulkintos jautienos (naudojome Krekenavos Grynuolių)
0.5 vieneto brokolių
0.5 vieneto svogūnų (mažo)
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
šiek tiek druskos
šiek tiek sezamo sėklų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Padažui:
4 šaukštai sojos padažo
1 šaukštas medaus
1 šaukštelis krakmolo
pagal skonį prieskonių jautienai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Smulkiai supjausykite svogūną ir česnaką.
2.
Keptuvėje įkaitinkite aliejaus ir apkepkite svogūną, kol suminkštės. Dėkite česnaką ir pakaitinkite keliolika sekundžių, kol paskleis malonų aromatą.
3.
Sudėkite smulkintą jautieną ir ją, vis pamaišydami, apkepkite. Įberkite žiupsnelį druskos.
4.
Brokolius išskirstykite smulkesniais žiedynais.
5.
Kai jautiena jau bus iškepusi, sudėkite brokolius. Uždenkite dangčiu ir patroškinkite 1-2 minutes. Svarbu, kad brokoliai išliktų traškūs, neperkepę.
6.
Tuo metu pasiruoškite padažą: pašildykite medų, kad suskystėtų, pilkite sojos padažo. Berkite krakmolą, prieskonius ir išmaišykite.
7.
Užpilkite padažą ant jautienos ir brokolių, lengvai maišydami jį paskirstykite. Padažas keptuvėje taps lipnus ir padengs jautieną bei brokolius.
8.
Patiekite su ryžiais, pabarstę sezamo sėklomis.
Patarimai:
•
Jei nemėgstate sezamo sėklų, galite jų nedėti, bet jos suteikia skanų akcentą.
•
Jei norite, kad sezamo skonis ir kvapas būtų intensyvesnis, jį galite dėti tiesiai į padažą.