TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-05-22 20:16
Vištiena su pievagrybiais ir grietinėle keptuvėje
Vištiena su pievagrybiais ir grietinėle keptuvėje

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
4 vienetai vištienos filė (be odos)
300 gramų pievagrybių
150 mililitrų vištienos sultinio
125 mililitrai grietinėlės
50 gramų parmezano sūrio (tarkuoto)
3 skiltelės česnako
1 šaukštas kvietinių miltų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
2 šaukštai aliejaus
2 šaukštai sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos file supjaustykite į 4 gabaliukus, turi būti 16 gabaliukų.

2.
Į keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite vištienos gabaliukus, kepkite kiekvieną pusę po kelias minutes iki kol vištiena gražiai apskrus ir iškeps. Tuomet išimkite vištieną ir atidėkite.

3.
Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir suberkite į keptuvę, pakepkite kelias minutes iki kol apskrus ir išimkite iš keptuvės.

4.
Susmulkinkite česnakus. Sūrį sutarkuokite.

5.
Į keptuvę įdėkite sviesto, suberkite česnakus ir pakepkite. Tuomet įberkite miltų ir gerai išmaišykite. Kai miltų masė sutirštės, pilkite sultinį, grietinėlę, berkite sutarkuotą sūrį, druską, pipirus ir maišykite iki kol masė sutirštės. Į keptuvę sudėkite vištienos gabaliukus, grybus ir patroškinkite dar kelias minutes.

6.
Amerikiečiai garnyrui tiekia makaronus, bet galima rinktis ir kitą norimą.




admin · 2021-07-08 15:00 · 387 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt