INGREDIENTAI: 300 gramų silkių filė (silpnai sudytos)
150 gramų konservuotų avinžirnių
2 vienetai pomidorų (vidutinių)
1/3 vieneto ilgavaisių agurkų (didesnio)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (didesnio)
pagal skonį krapų (smulkintų)
Užpilui:
3 šaukštai aliejaus
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštelis garstyčių
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Dubenėlyje sumaišyti aliejų, citrinų sultis, garstyčias, druską ir pipirus.
2.
Silkių filė, agurką, pomidorus, svogūną supjaustyti, sudėti į dubenį, suberti smulkintus krapus, nuvarvintus avinžirnius, užpilti užpilą ir atsargiai išmaišyti.
3.
Leisti salotoms truputėlį pastovėti. Patiekti su karštomis bulvėmis ar su duona.