INGREDIENTAI: 5 vienetai bananų (didesnių, labai gerai prinokusių, būtinai jau su taškeliais)
300 gramų riešutų sviesto (naudojome Gėrybių rago migdolų kremą “NUTIS“)
50 gramų kakavos (kokybiškos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Elektriniu trintuvu bananus sutriname iki tyrelės konsistencijos (vienas kitas gabalėlis gali likti, viskas gerai).
2.
Į bananus sukrečiame riešutų sviestą, įsijojame kakavą ir gerai išmaišome.
3.
Masę sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 20x20 cm). Mentele arba šaukštu išlyginame paviršių.
4.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių (iki braunio viršus sutvirtės).
5.
Iškepusiam brauniui leidžiame visiškai atvėsti. Tada dedame į šaldytuvą bent 1-2 valandoms, jog gardžiai atšaltų (galima valgyti ir kambario temperatūros, bet šaltas skanesnis). Pjaustome ir skanaujame!
Patarimai:
•
Jeigu norite įdomiau, šiame gaminimo žingsnyje galite į braunį įmaišyti šiek tiek vanilės, pasmulkintų riešutų, džiovintų vaisių ar kitų priedų.
•
Patiekdama aš dar braunį apšlaksčiau trupučiu tirpinto juodo šokolado ir pabarsčiau riešutais, bet šie priedai nebūtini.
•
Pateikiu bazinį bananų braunio receptą, bet juo drąsiai improvizuokite - įmaišykite šlakelį vanilės, porą saujų riešutų, jei norite saldžiau - šiek tiek šokolado lašelių (ar tirpinto juodo šokolado) ar džiovintų vaisių, varijuokite riešutų sviestais (su migdolų kremu šis braunis man labai labai, bet tinka ir žemės riešutų sviestas, lazdynų kremas, anakardžių kremas ar kokį tik turėsite po ranka).
•
Beje, jei braunio norite pyragiškesnio (t.y. ne tokio drėgno), bananų proporciją recepte sumažinkite, o riešutų sviesto - padidinkite. Arba papildomai į masę įmaišykite keletą šaukštų migdolų miltų.
•
Braunį laikykite šaldytuve sandarioje dėžutėje iki savaitės arba šaldiklyje 2-3 mėnesius.