INGREDIENTAI: 200 gramų migdolų miltų
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai kokosų aliejaus (arba ghee sviestas)
2 šaukštai aguonų
1 šaukštelis klevų sirupo (arba kokosų sirupo, ar kito mėgstamo)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinį lengvai išplakti.
2.
Kokosų aliejų (arba ghee sviestą) truputį pašildyti, kad suskystėtų.
3.
Visus ingredientus sumaišyti ir išminkyti, kol gausis vientisa masė.
4.
Tešlos kamuoliuką susukti į maistinę plėvelę ir dėti valandėlei į šaldytuvą (šaldymo kamera pagreitins procesą dvigubai).
5.
Atšalusią tešlą padalinti į delne telpančius rutulius. Juos susukti tarp delnų į dešreles ir peiliu sukapoti kūčiukus. Iškart įspėsiu, jog tešla nėra pati maloniausia - ji byra, tad svarbu imti nedidelius kamuoliukus ir formuoti po truputį.
6.
Kūčiukus dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
7.
Kepti iki 170C įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių (kol įgaus auksinį atspalvį).
8.
Iškepusiems leisti visiškai atvėsti (vėsdami tvirtėja), o tada skanauti.
9.
Stebim, kad nesudegtų. Skanaujam visiškai atvėsusius, kai jie sutvirtės.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Jeigu norite, kad kūčiukai būtų mažiau trapūs, galima papildomai įdėti kelis šaukštus krakmolo (pvz., tapijokos).