INGREDIENTAI: Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
110 gramų cukraus
80 gramų kvietinių miltų
25 gramai kakavos
1 šaukštas sviesto (ištirpinto)
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės pastos
pagal poreikį aliejaus (aptepimui)
Kremui:
180 gramų kreminio sūrio
150 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
100 mililitrų grietinėlės
27 gramai grietinėlės standiklio
1.5 šaukšto kapučino miltelių (apytikriai)
Aptepimui:
5 šaukštai uogienės (rūgštesnės, naudojau avičių-bananų)
Viršui:
100 gramų juodojo šokolado
30 mililitrų grietinėlės (apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Biskvitui į dubenį įmušti kiaušinius, įberti cukraus, įdėti vanilės ir plakti iki 5 - 6 minutes iki purios masės. Tuomet įsijoti miltus, kakavą, druską ir lengvai išmaišyti, kad nedingtų purumas. Tuomet įmaišyti sviestą.
2.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, patepti aliejumi, supilti tešlą ir išlyginti per visą plotą. Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 - 12 minučių.
3.
Iškepusį biskvitą apversti ant švaraus kepimo popieriaus lapo ir susukti į vyniotinį. Atidėti atvėsti.
4.
Kremui į dubenį sudėti karamelizuotą kondensuotą pieną, sūrį, supilti grietinėlę, grietinėlės standiklį, plakti iki vientisos ir standžios masės.
5.
Atvėsusį biskvitą išvynioti, aptepti uogiene, sudėti kremą ir paskirstyti per visą plotį. Vėl suvynioti. Apsukti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą 3 - 4 minutėms.
6.
Šokoladą dėti į dubenį, ištirpinti, supilti grietinėlę ir išmaišyti. Pašlakstyti vyniotinį prieš tiekiant. Puošti pagal savo fantaziją.
Patarimai:
•
Naudota 30x40 cm kepimo forma.