INGREDIENTAI: 5 vienetai bulvių
5 vienetai raugintų agurkų
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai perlinių kruopų
1 skiltelė česnako
1.5 litro vandens
1 pundelis krapų
2 vienetai lauro lapų
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
30 gramų sviesto (kepimui)
pagal poreikį grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Perlines kruopas iš vakaro užpilame šaltu vandeniu ir paliekame brinkti, taip daug greičiau išverda.
2.
Bulves supjaustome kubeliais, morką griežinėliais, svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome.
3.
Į puodą beriame perlines kruopas, bulves, dedame lauro lapus, druską, pipirus, užpilame vandeniu ir užkaičiame sriubą virti.
4.
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Suberiame smulkintas morkas, česnaką ir svogūną. Pakepiname, kol daržovės suminkštės. Suverčiame keptuvės turinį į puodą.
5.
Raugintus agurkus supjaustome kubeliais. Sudedame į kitą puodą, užpilame vandeniu, kad apsemtų ir užkaičiame virti. Verdame apie 15 min. Nuo agurkų nupilame skystį. Juos sudedame į sriubą.
6.
Sriuba dar verdame apie 5 min. Ragaujame ar netrūksta skonio. Pagardiname smulkintais krapais ir šaukštu grietinės.