INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių (nuluptų, virtų)
1 vienetas kiaušinių
5 šaukštai krakmolo (apytikriai)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
250 gramų varškės
1 šaukštelis grietinės (apytikriai)
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį špinatų (šaldytų, atitirpintų)
Apvoliojimui:
2 šaukštai krakmolo (apytikriai, +1 šaukšto virimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves nulupti, dėti į puodą su vandeniu, pasūdyti ir išvirti.
2.
Kai bulvės išvirs, nupilti vandenį ir sugrūsti bulvių grūstuve, turi būti košės konsistencijos.
3.
Į paruoštą košę įmušti kiaušinį, suberti krakmolą, viską gerai išmaišyti. Aš maišiau bulvių grūstuve.
4.
Varškę sudėti į dubenį, sudėti špinatus, grietinę, pagardinti druska ir išmaišyti.
5.
Iš paruoštos bulvių masės imti nedidelį kiekį ir formuoti paplotėlį, dėti varškės įdaro, suglausti paplotėlio kraštus ir suformuoti cepeliną.
6.
Kiekvieną paruoštą cepeliną apvolioti krakmole.
7.
Į puodą pripilti vandens, užvirti, pasūdyti.
8.
Į puodelį įpilti šalto vandens, įberti krakmolo, išmaišyti, kad ištirptų ir tuomet supilti į puodą su verdančiu vandeniu. Tuomet sudėti virti cepelinus.
9.
Cepelinams iškilus į paviršių virti dar 8 - 10 minučių.
10.
Tiekiau su grietinės ir sviesto padažu.
Patarimai:
•
Neišvirtus cepelinus galima užsišaldyti.