TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Skanieji Justynos cepelinai su mėsa
Tarkuotų bulvių cepelinai su mėsa

Porcijų skaičius: 15


INGREDIENTAI:
1 vienetas svogūnų (virimui)
pagal poreikį lauro lapų (virimui)
pagal poreikį juodųjų pipirų (virimui)
Tešlai:
3 ir 1/10 kilogramo bulvių
šiek tiek druskos
Įdarui:
500 gramų kiaulienos faršo
1 vienetas kiaušinių
pagal skonį druskos
pagal skonį juodųjų pipirų
4 skiltelės česnako
Padažui:
300 gramų šoninė
4 vienetai svogūnų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į maltą mėsą įmušame kiaušinį, įberiame druskos, pipirų, smulkintas česnakų skilteles. Viską sumaišome ir paliekame pasimarinuoti.

2.
Nuskustas ir nuplautas bulves sutarkuojame ir į atskirą indą išspaudžiame iš jų nereikalingą skystį. Svarbų neišspausti per daug, nes cepelinai bus kieti ir sausi, o jei išspausite per mažai, cepelinai nelaikys savo formos. Tešla turi būti tokios konsistencijos, kad iš jos būtų galima lipdyti cepelinus.

3.
Iš indo su išspaustų skysčiu atsargiai nupilame skystį, o ant dugno likusį krakmolą sudedame į išspaustą tešlą, įberiame druskos ir maišome, kad druska ir krakmolas pasiskirstytų.

4.
Į 6 litrų indą įpilame vandens, įberiame druskos ir pastatome ant ugnies, kad vanduo užvirtų. Kai vanduo užverda, įdedame lauro lapus, juodųjų pipirų ir visą svogūną.

5.
Formuojame cepelinus: ant delno dedame šaukštą su kaupu tešlos masės, padarome blyną, į jo vidurį dedame įdaro ir apdedame mėsą tešlos mase. Rankomis suformuojame pailgą formą ir lėtai paleidžiame cepeliną į vandenį. Taip suformuojame visus cepelinus. Kai vanduo su cepelinais užvirs, verdame apie 30 minučių (arba kol išvirs).

6.
Padažui skirtą šoninę supjaustome kubeliais ir apkepame. Susmulkiname svogūnus ir juos apkepiname kartu su šonine. Cepelinus patiekiame su šoninės padažu ir grietine.




admin · 2021-07-07 06:00 · 383 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt