INGREDIENTAI: 280 gramų varškės
230 gramų miltų
180 gramų cukraus
120 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių
2 vienetai kriaušių (didesnių)
1 sauja graikinių riešutų (tinka ir migdolai arba galima visai nedėti)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Varškę pertrinti per sietelį arba sutrinti elektriniu trintuvu, kad būtų vientisa, neliktų grūdelių. Galima naudoti ir kreminę varškę, bet tada dėkite truputį daugiau miltų, nes ji drėgnesnė.
2.
Minkštą kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės, įmaišyti varškę. Po vieną mušti kiaušinius, išmaišant po kiekvieno.
3.
Kriaušes nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti kubeliais. Riešutus pasmulkinti (galima dar truputį pakepinti sausoje keptuvėje, jeigu turite laiko, bus intensyvesnis skonis).
4.
Atskirame dubenyje persijoti miltus, kepimo miltelius ir įmaišyti į tešlą, sudėti kriaušes, riešutus ir išmaišyti.
5.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą.
6.
Kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 minučių (iki ikišus medinį pagaliuką į kekso vidurį jį ištrauksite neapsivėlusį tešla). Skanaus!