INGREDIENTAI: 500 g varškės
100 - 120 g grietinės (33 %)
50 g viesto, minkšto
3 kiaušinių trynių
0,25 a. š. druskos
2 - 3 v. š. cukraus pudros
2 v. š. razinų (išmirkytos brendyje)
2 v. š. džiovintų abrikosų, smulkintų (labai tinka karamelizuoti)
1 a. š. citrinos žievelės
1 a. š. vanilinio cukraus
Papuošimai, saldainukai ar kt.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Varškę sumaišyti su grietine, sudėti minkštą sviestą, kiaušinio trynius, berti druskos, dėti vanilinio cukraus, cukraus pudros ir viska gerai išmaišyti, Tada sudėti džiovintus vaisius bei razinas ir vėl išmaišyti. Į mėgiamas formeles patiesti marlę ir sudėti varškės masę. Padėti viską nakčiai į šaldytuvą. Tada gražiai išversti desertą į lėkštę, papuošti ir patiekti.