INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
3 saujos dilgėlių (jaunų)
4 šaukštai miežinių kruopų
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštas miltų
3 vienetai lauro lapų
1 žiupsnelis pipirų
1 žiupsnelis druskos
2 litrai vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Daržoves nulupame.
2.
Bulves supjaustome kubeliais, svogūną pasmulkiname, morką sutarkuojame. Į puodą sudedame kruopas, prieskonius, bulves, užpilame vandeniu. Paverdame apie 30 min. aliejuje pakepiname svogūną, morką. Daržovėms suminkštėjus sudedame miltus. Viską gerai išmaišome. Supilame į sriubą.
3.
Dilgėles nuplikome verdančiu vandeniu, nuskabome lapelius. Juos pasmulkiname peiliu ir sudedame į sriubą. Paverdame apie 5 min. Ragaujame vitaminingos sriubos. Valgome su juodos duonos riekele.