INGREDIENTAI: 5 vienetai kiaušinių
250 gramų burokėlių (virtų ar keptų orkaitėje)
200 gramų juodojo šokolado
200 gramų sviesto
190 gramų cukraus
135 gramai miltų
3 šaukštai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
1 žiupsnelis pipirų (naudojau Timut and lemon)
pagal poreikį cukraus pudros (pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Šokoladą ir sviestą ištirpiname garų vonelėje.
2.
Įmaišome aitriosios paprikos miltelius, pipirus.
3.
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius išsukame su cukrumi iki purios masė. Trynių masę įmaišome į pravėsusį šokoladą. Burokėlius smulkiai sutarkuojame ir įmaišome į masę.
4.
Dubenyje sumaišome miltus, kepimo ir kakavos miltelius. Abi mases sumaišome. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų. Atsargiai juos įmaišome šaukštu į pyrago masę. Tešlą dedame į kepimo formą.
5.
Kepame 45 min. iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį pyragą atvėsiname ir apibarstome cukraus pudra.