INGREDIENTAI: 500 gramų vištienos šlaunelių mėsos
300 gramų ryžių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
8 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek prieskonių (naudoju pirktinį mišinį plovui)
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Ryžius kelis kartus perplauti, kol vanduo nuo jų nebebus baltas. Matavimo inde pamatuoti ryžių tūrį. Padalinti į čanachines.
2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, apkepinti smulkintus svogūną, morką ir vištieną. Pagardinti prieskoniais. Išdalinti į čanachines. Mėsą visuomet dedu ant ryžių, taip ryžiai būna stipresnio skonio, nes iš mėsos išsiskiria daugiau sulčių ir ryžiai būna pilnai apsemti skysčio, todėl geriau išsitroškina.
3.
Į matavimo indą pilti maždaug 1.5 karto daugiau vandens, nei buvo ryžių, išpilstyti į čanachines. Į kiekvieną dėti po nuvalytą skiltelę česnako.
4.
Čanachines statyti ant kepimo popieriumi išklotos skardos (kloti nebūtina, bet troškinantis kartais prasipila skysčio, tad reikės mažiau valyti)., uždengti dangteliais ir troškinti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.