INGREDIENTAI: 1 gabalėlis cukinijų (jaunos, geltonosios)
1 vienetas agurkų (vidutinio dydžio)
30 gramų karštai rūkytos skumbrės
2 vienetai krevečių (virtų)
4 šaukšteliai majonezo (lieso)
1 šaukštelis saldaus aitriųjų paprikų padažo
2 šaukštai aviečių
1 gabalėlis paprikos
pagal poreikį žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Agurką ir cukiniją supjaustyti riekelėmis.
2.
Rūkytą skumbrę susmulkinti ir sumaišyti su 2 a. š. majonezo.
3.
Krevetes nuvalyti, supjaustyti nedideliais gabalėliais.
4.
Kitus 2 a.š. majonezo sumaišyti su aitriųjų paprikų padažu.
5.
Ant cukinijos riekelių užtepti majonezą su aitriuoju padažu, uždėti po 2 gabalėlius krevečių, karpų šakelę.
6.
Ant agurko riekelių uždėti skumbrę, gabalėlį svogūno laiško.
7.
Salotos lapą perpjauti, iškloti lėkštę, ant jų sudėti cukinijos ir agurkų riekeles, pakaišyti gelsvės lapeliais, užberti avietes.