INGREDIENTAI: 300 gramų raudongūžių kopūstų
1 vienetas pomidorų
1 vienetas agurkų
2 vienetai svogūnų
50 mililitrų vandens
1 saujelė krapų
2 šaukštai žemės riešutų aliejaus
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas acto
2 šaukšteliai cukraus
2 žiupsneliai druskos
1 žiupsnelis kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Gaminame padažą: iš 2 šaukštų aliejaus (žemės riešutų), 1 šaukštelio cukraus ir 1 žiupsnelio druskos (gerai išmaigau arba uždengusi pakratau).
2.
Kopūstą susmulkinu ir užpilu padažu.
3.
Ruošiame marinatą: actas, 1 šaukštelis cukraus, 1 žiupsnelis druskos ir vanduo.
4.
Svogūną pjaustau griežinėliais ir 2 valandas matinuoju marinate.
5.
Pomidorą, agurką, krapus susmulkinu, skaninu pipirais ir alyvuogių aliejumi.
6.
Visas salotas sudedu į vieną didelę lėkštę.