INGREDIENTAI: 2 riekės duonos
1 vienetas avokadų
6 vienetai smidrų (jei neturite, žr. patarimus)
0.5 vieneto citrinų
pagal poreikį stintenių ikrų užtepėlė su krevetėmis (Santa Bremor)
pagal skonį kaparėlių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Papuošimui:
pagal poreikį žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Duonos riekeles paskrudiname sausoje keptuvėje.
2.
Tada gerai įkaitintoje keptuvėje ant šiek tiek aliejaus trumpai apkepiname smidrus
3.
Avokadą sutriname šakute ir užtepame ant duonos riekių. Ant viršaus užtepame stintenių ikrų užtepėlės ir dedame smidrus bei kaparėlius.
4.
Sumuštinius pabarstome druska, pipirais ir apšlakstome citrinos sultimis. Pabarstome žalumynais.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Vietoje smidrų galima naudoti ir žirnelių ankštis ar šaldytus žirnelius. Taip pat tinka ir konservuoti žirneliai, tik jų nereikėtų kepinti.