TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Elena Julija Rita Eimantas Aldona Julė
Rūkytos lašišos kapotinis

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
200 gramų lašišos
100 gramų ridikų
100 gramų avižų (plėšytų)
50 gramų rabarbarų
50 gramų alyvuogių aliejaus
50 gramų žirnių (su ankštimis)
30 gramų rausvųjų svogūnų
pagal skonį druskos
Padažui:
20 gramų balzaminio acto
20 gramų ridikėlių
10 gramų teriyaki padažo
10 gramų sezamų aliejaus
10 gramų česnako
10 gramų žaliųjų citrinų sulčių
5 gramai krapų
5 gramai petražolių
pagal skonį druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Lašišos filė nupjaunama nuo odos ir riebalų. Supjaustoma stambesniais kubeliais, pasūdoma ir marinuojama su alyvuogių aliejumi.

2.
Lašiša dedama į įkaitintą iki 60 laipsnių kepsninę ir rūkoma apie 15 – 25 minutes. Pasūdoma.

3.
Į dubenį sudedami smulkiai susmulkinti rabarbarai, svogūnai, krapai, įberiama druska ir išmaišoma.

4.
Avižos susmulkinamos kubeliais ir pasūdomos.

5.
Žirnelių ankštys supjaustomos smulkiais kubeliais ir pasūdomos.

6.
Ridikas supjaustomas plonais griežinėliais. Išspaudžiami apskritimai, dedami į lėkštę. Bulvių griežinėliai pašlakstomi aliejumi,

7.
Padažui dubenyje išmaišomi smulkinti ridikėliai, česnakai, žalumynai, druska, citrinų sultys, Teriyaki padažas, sezamų sėklų aliejus, balzaminis actas.

8.
Į lėkštę dedami ridikai, avižos, ant jų rabarbarai su svogūnais, rūkyta lašiša, žirneliai, tiekiama su paruoštu padažu.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.




admin · 2021-07-03 12:00 · 393 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt