TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Obuolių pyragas su varške ir aguonomis
Obuolių pyragas su varške ir aguonomis

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Tešlai:
2 stiklinės miltų
170 gramų sviesto
2 šaukštai medaus
1.5 šaukšto jogurto
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
125 mililitrai pieno
100 gramų aguonų
70 gramų medaus
1 šaukštas manų kruopų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Varškės įdarui:
500 gramų varškės
4 vienetai obuolių
3 vienetai kiaušinių trynių
90 gramų medaus
60 mililitrų alyvuogių aliejaus
3 šaukštai pieno
3 šaukštai krakmolo
1 vienetas citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti, į jį įdėti medų, druską, išmaišyti ir atvėsinti. Tada sudėti jogurtą ir gerai išmaišyti. Suberti miltus ir užmaišyti minkštą, bet prie rankų nelimpančią tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą.

2.
Aguonų įdarui pieną užvirinti su medumi, suberti manų kruopas ir maišant išvirti skystą manų košę. Supilti aliejų, aguonas, gerai išmaišyti ir palikti atvėsti.

3.
Varškės įdarui varškę pertrinti per sietelį, į ją sudėti trynius, aliejų, vanilinį cukrų, medų ir viską išplakti elektriniu plakikliu. Sudėti krakmolą, supilti citrinų sultis, pieną ir išmaišyti šaukštu.

4.
Kepimo formoje, išklotoj kepimo popieriumi, formuoti pagrindą - paskirstyti tešlą, kad padengtų dugną ir kraštus. Tada dėti varškės įdara, ant jo - aguonų, ir juos tarpusavyje šiek tiek pamaišyti. Obuolius perpjauti per pusę, išimti sėklas, viršuje padaryti negilias išilgines įpjovas. Įspausti obuolius į varškę.

5.
Dėti pyragą į 190 C laipsnių orkaitę ir kept apie 40 minučių. Leiskite pyragui visiškai atvėsti, kad varškės įdaras sustingtų.




admin · 2021-07-03 09:00 · 396 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt