TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Grikių čenachai su grybais ir mėsyte
Grikių čenachai su mėsa ir grybais

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
450 gramų kiaulienos sprandinės (arba kitos mėsos)
400 gramų grybų (naudojau virtus miško)
2 stiklinės grikių (stiklinės talpa 200 mililitrų)
200 gramų grietinės
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
šiek tiek krapų
šiek tiek petražolių
šiek tiek pipirų
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Mėsą nuplauti, nusausinti, supjaustyti nedideliais gabalėliais ir kelias minutes apkepti ant didelės ugnies. Morką nuskusti, nuplauti, sutarkuoti, trumpai apkepti keptuvėje, įdėti supjaustytą svogūną ir dar kelias minutes pakepti. Sumaišyti su virtais grybais, įberti prieskonių ir smulkintų žalumynų.

2.
Grikius gerai nuplauti ir nuvarvinti.

3.
Į čenakines dėti sluoksniais mėsą, ją pagardinti druska, tada grikius, grybus su morkomis ir svogūnais, vėl mėsą, grikius, grybus... Nepridėti čenakinių iki pat viršaus, nes grikiai išbrinksta. Užpilti šiek tiek vandens, įdėti po 2 šaukštus grietinės.

4.
Troškinti 200 C laipsnių orkaitėje apie 45 - 50 minučių. Garnyrui tinka šviežiai rauginti kopūstai.




admin · 2021-07-02 03:00 · 865 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt