INGREDIENTAI: Tešlai:
500 gramų miltų
250 mililitrų vandens (šilto)
14 gramų sausų mielių
0.5 šaukštelio cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
300 gramų virto kumpio
200 gramų pievagrybių
150 gramų sūrio
pagal poreikį pomidorų padažo
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sumaišome 300 gramų miltų su mielėmis, druska ir cukrumi. Įpilame vandens, išmaišome. Beriame likusius miltus ir užminkome tešlą. Iš tešlos suformuojame rutulį, užklojame rankšluosčiu ir paliekame šiltoje vietoje, kad pakiltų.
2.
Virtą kumpį supjaustome juostelėmis, sūrį sutarkuojame. Pievagrybius nuvalome ir apkepame keptuvėje.
3.
Iš paruoštos tešlos formuojame apskritimą, kurį aptepame pomidorų padažu. Vienoje picos pusėje sudedame kumpio, sūrio ir pievagrybių. Užlenkiame šakute suspaudžiame šonus.
4.
Paruoštą picą dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos ir aptepame kiaušinio plakiniu. Kepame iki 150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.