INGREDIENTAI: 2 kilogramai voveraičių
3 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų (didelio)
50 gramų sviesto
1 šaukštas aliejaus
pagal poreikį vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
1 būdas. Voveraites nuplauname, šiek tiek pasmulkiname. Sudedame į puodą, užpilame vandeniu. Užverdame, nugraibome susidariusias putas. Paverdame kelias min.
2.
Nukošiame. Atvėsiname ir supilstome į indelius ar maišelius tinkamus šaldymui.
3.
2 būdas. Voveraites nuplauname, šiek tiek pasmulkiname. Sudedame į puodą, užpilame vandeniu. Užverdame, nugraibome susidariusias putas. Paverdame kelias min.
4.
Svogūną ir morkas nulupame. Morkas supjaustome griežinėliais, svogūną pasmulkiname.
5.
Įkaitiname keptuvėje aliejų. Suberiame daržoves ir pakepiname, kol jos suminkštės. Suverčiame voveraitės. Sudedame sviestą ir pakaitiname dar kelias min.
6.
Atvėsiname. Supilstome į indelius.