INGREDIENTAI: 800 gramų kalakutienos faršo (naudojau "Lapino puota")
200 gramų maltų džiūvėsėlių (arba manų kruopų)
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštas malto kumino
2 šaukšteliai rūkytos paprikos miltelių
2 šaukšteliai druskos
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Medinius iešmelius pamerkti į vandenį ir gerai išmirkyti.
2.
Maltą kalakutieną pagardinti druska, pipirais, suberti kuminą ir aitriosios paprikos miltelius. Įmušti kiaušinius, suberti džiūvėsėlius ir labai gerai išminkyti.
3.
Mėsą padalinti į tiek dalių, kiek turite iešmelių. Imti mėsos gabaliuką, į vidurį durti iešmeliu ir formuoti pailgą dešrelę. Gerai suspausti.
4.
Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi, suguldyti kebabus ir patepti aliejumi.
5.
Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Patiekti su salotomis ir ryžiais arba lavašu.