INGREDIENTAI: 2 vienetai konservuotų persikų (puselių, supjaustytų, papuošimui)
1 sluoksnis:
150 gramų vandens
30 gramų agavos sirupo
30 gramų žaliųjų citrinų sulčių (arba geltonų citrinų)
1 sauja uogų
5 gramai želatinos milteliai
2 sluoksnis:
1 stiklinė vandens (šilto)
38 gramai aviečių želė (pusės pakelio)
3 sluoksnis:
200 gramų grietinėlės (naudojau 30% riebumo)
150 gramų kreminio sūrio (naudojau 20% riebumo)
100 gramų vandens (šilto)
8 vienetai šokoladinių sausainių (su vanilės skonio įdaru)
60 gramų balto šokolado (smulkinto)
5 gramai želatinos milteliai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmam sluoksniui - skaidriai želei šaltu vandeniu užpilti želatiną, palikti 10 minučių išbrinkti. Ištirpinti garų vonelėje: indelį su želatina statyti į didesnį puodą su verdančiu vandeniu taip, kad mažesnio indo dugnas neliestų vandens. Maišykite, kol želatina visiškai ištirps (neužvirinkite!). Palikti atvėsti.
2.
Tada supilti sirupą, žaliųjų citrinų sultis, išmaišyti. Skaidri želė - tik tam, kad gerai matytųsi uogos. Galite ir citrinų skonio želę panaudoti – pusę pakelio miltelių (38 g) užpilti stiklinę verdančio vandenes, maišyti, kol ištirps. Kai atvės, suberti uogas į stiklines, paversti norima puse ir išpilstyti.
3.
Antram sluoksniui - aviečių želės miltelius užpilti vandeniu, maišyti, kol ištirps. Atvėsinti. Paversti stiklines su sustingusia skaidria žele norima puse ir išpilstyti aviečių želę. Palikti stingti šaldytuve.
4.
Trečiam sluoksniui vandeniu užpilti želatiną, palikti 10 minučių išbrinkti. Ištirpinti garų vonelėje: indelį su želatina statyti į didesnį puodą su verdančiu vandeniu taip, kad mažesnio indo dugnas neliestų vandens. Maišykite, kol želatina visiškai ištirps (neužvirinkite!). Dar į karštą skystį suberti smulkintą šokoladą. Po kelių minučių išmaišyti, kol skystis taps vientisas. Tada įdėti kreminį sūrį ir išmaišyti iki vientisos masės.
5.
Grietinėlę lengvai išplakti ir įmaišyti į baltą masę.
6.
Sausainius susmulkinti. Šiek tiek atidėti papuošimui.
7.
Stiklines su sustingusia žele pripildyti balta mase iki pusės. Dėti smulkintus sausainius ir pripildyti iki viršaus. Papuošti smulkintais sausainiais ir persikais.
8.
Palikti stingti šaldytuve bent kelioms valandoms, kol desertas sustings.
Patarimai:
•
Daugiau apie kreminį sūrį rasite šiame straipsnyje..