INGREDIENTAI: 5 vienetai saldžiųjų bulvių (vidutinio dydžio)
4 vienetai kiaušinių
120 gramų kvietinių miltų
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai aliejaus (+trupučio formai aptepti)
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Saldžias bulves nuskusti ir stambiai sutarkuoti (burokine tarka).
2.
Svogūną sukapoti smulkiais kubeliais. Apkepti keptuvėje įkaitintame aliejuje. Dėti į saldžias bules.
3.
Kiaušinius lengvai išplakti su druska ir pipirais. Supilti į bulves ir išmaišyti. Suberti miltus ir dar kartą permaišyti.
4.
Kepimo formą (naudojau 20*20 cm stiklinę formą) aptepti trupučių aliejaus, sudėti saldžių bulvių masę. Išlyginti paviršių.
5.
Kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių - 1 valandą. Jei kepimo metu matysite, kad paviršius greitai skrunda, galite pridengti folija.
6.
Ištraukti iš orkaitės, prieš pjaustant palikti apie 10 minučių pastovėti. Galima pabarstyti žalumynais.