INGREDIENTAI: 5 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
150 gramų varškės 9%
2 vienetai rūkytos dešrelės (naudojau plonas ilgas Medžiotojų)
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų (nedidelių)
2 šaukštai miltų
0.5 šaukštelio druskos
1/3 šaukštelio juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nulupame svogūną, susmulkiname.
2.
Dešreles supjaustome plonais griežinėliais.
3.
Varškę sutriname su kiaušiniais, druska ir pipirais naudojant šakutę. Sumaišome su svogūnu, dešrelėmis ir miltais.
4.
Bulves nulupame. 3 bulves sutarkuojame smulkia tarka, o likusias 2 – stambia tarka. Sutarkuotas bulves sudedame į sietelį ir nuspaudžiame skystį. Sumaišome su varškės mase.
5.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant silpnesnės vidutinės ugnies. Dedame po kupiną valgomą šaukštą bulvių masės, suformuojame plokščius, apvalius blynelius ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Taip iškepame visus blynelius. Patiekiame su grietine ir bulvių prieskoniais ar žalumynais.