INGREDIENTAI: 150 gramų smidrų
2 vienetai kiaušinių
80 gramų avižinių dribsnių
1 vienetas sultinio kubelių
1 šaukštas sviesto
1 šlakelis acto
1 žiupsnelis rozmarino
pagal skonį kietojo sūrio (tarkuoto)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Užvirinti 300 mililitrų vandens košei. Sudėti dribsnius, sultinio kubelį bei rozmariną. Pavirti apie 5-10 minučių (priklausomai nuo to, kokie dribsniai naudojami). Išvirus, sudėti pusę sviesto.
2.
Kol verda košė, užvirti vandenį smidrams. Juos pavirti 2 minutes ir išgriebti.
3.
Tame pačiame vandenyje ant silpnos ugnies išvirti kiaušinius be lukšto: įpilti šlakelį acto ir atsargiai po vieną įmušti kiaušinius. Virti 3- 3,5 minutes, priklausomai nuo kiaušinių dydžio. Svarbu, kad trynys išliktų skystas.
4.
Keptuvėje išlydyti likusį sviestą, sudėti apvirtus smidrus ir ant aukštos ugnies apkepti kelias minutes, vis švelniai papurtant keptuvę. Apibarstyti druska ir pipirais.
5.
Į dubenėlius padalinti košę, išdelioti smidrus, dėti po kiaušinį. Viską apibarstyti tarkuotu kietuoju sūriu, pipirais bei žalumynais (pvz petražolėmis). Nepakenks ir šlakelis alyvuogių aliejaus ant viršaus.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje