TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Soti ukrainietiška sriuba su mėsos virtinukais
Ukrainietiška sriuba su koldūnais virtinukais

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
3 litrai sultinio (arba vandens)
3 vienetai bulvių (didesnių)
1 vienetas morkų (didesnės)
0.5 vieneto svogūnų
0.5 vieneto poro
šiek tiek petražolių
šiek tiek aliejaus
Tešlai:
200 gramų miltų (apytikriai)
100 mililitrų vandens
šiek tiek krapų (smulkintų)
šiek tiek druskos
Įdarui:
280 gramų faršo
1 vienetas kiaušinių trynių
0.5 vieneto svogūnų (mažo)
1 skiltelė česnako
šiek tiek petražolių (smulkintų)
šiek tiek krapų (smulkintų)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek paprikos miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai vandenį sumaišyti su druska ir krapais, suberti miltus iš užminkyti tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų, pagal tai reguliuokite miltų kiekį. Suvynioti tešlą į maistinę plėvelę ir palikti pastovėti 15 - 20 minučių,

2.
Įdarui į faršą įmušti trynį, įtarkuoti svogūną su česnaku, suberti prieskonius, žalumynus ir gerai išmaišyti.

3.
Tešlą padalinti į 2 dalis, iš kiekvienos plonai iškočioti stačiakampį, užtepti ploną sluoksnį faršo, suvynioti į vyniotinį ir supjaustyti į 1 centimetro pločio griežinėlius.

4.
Bulvės nulupti, supjaustyti. Morką nuskusti, sutarkuoti, svogūną ir porą supjaustyti ir pakepinti keptuvėje su šiek tiek aliejaus.

5.
Į verdantį sultinį sudėti bulves, mėsos virtinukus, pakepintas morkas su svogūnu ir poru, ir pavirti apie 7 - 8 minutes. Pabaigoje suberti smulkintas petražoles.

6.
Sriubą patiekti su grietine. Jei iš karto nesuvalgysite visų mėsos virtinukų, juos išimkite iš sriubos, nes pastovėję jie išbrinksta.




admin · 2021-06-23 21:00 · 618 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt