INGREDIENTAI: 250 mililitrų moliūgų tyrės
250 gramų kvietinių miltų
150 gramų rudojo cukraus
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų aliejaus
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 šaukštas kepimo miltelių
1 šaukštas prieskonių meduoliams (cinamono, imbiero, kardamono, gvazdikėlių)
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
100 gramų pieniško šokolado
pagal poreikį liofilizuotomis uogomis (naudojau braškes)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dubenyje sumaišome kiaušinius, moliūgų tyrę, aliejų ir cukrų.
2.
Kitame dubenyje sumaišome birius produktus: milus, vanilinį cukrų, prieskonius, kepimo miltelius.
3.
Birius produktus įsijojame į kiaušinių ir moliūgų masę, gerai išmaišome. Paruoštą tešlą pilame į pailgą kekso formą.
4.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.
5.
Papuošimui šokoladą sulaužome gabalėliais ir ištirpiname garų vonelėje.
6.
Iškepusį keksą apliejame šokoladu. Pabarstome uogomis.
Patarimai:
•
Kaip pasiruošti moliūgų tyrę tikriausiai visi žinote puikiai, bet trumpai dar priminsiu. Moliūgus supjaustome riekėmis, žievelės nenulupame. Sudedame į kepimo skardą, ištiestą kepimo popieriumi ir kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min, kol moliūgai suminkštės. Atvėsiname ir sutriname iki vientisos masės maisto smulkintuvu. Gaminame padažus, kepame keksiukus, verdame sriubas, o kas lieka užšaldome ir šaldiklyje - turėsime moliūgų tyrės, kai norėsis gaminti, beliks tik atsišildyti.