INGREDIENTAI: 4 kilogramai kiaulienos kumpio (malto)
1 kilogramas lašinukų (maltų)
100 gramų druskos
1 galva česnako (susmulkintos)
1 šaukštas maltų juodųjų pipirų
1 šaukštas cukraus (dėl spalvos)
1 šaukštelis maltų kvapiųjų pipirų
pagal poreikį žarnos (avienos, plonų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Žarnas gerai nuplauti. 2 - 3 valandas pamirkyti vandenyje.
2.
Kiaulienos kumpį sumaišyti su lašinukais ir česnakais, suberti prieskonius ir cukrų, viską gerai išmaišyti, išminkyti. Palikau per naktį šaldytuve.
3.
Nuo išmirkusių žarnų nupilti vandenį, visas žarnas patiesti ant stalo. Faršą sukimšti į žarnas, suformuodami norimo dydžio dešreles.
4.
Pakabinti (aš sukabinau ant lazdos) ir palikti apdžiūti. Paruoštas dešreles vyras išrūkė. Tokias dešreles galima ir vytinti.
Patarimai:
•
Daugiau naudingų patarimų apie naminių dešrelių paruošimą rasite šiame straipsnyje.
•
Pasiskaityti apie tai, kaip saugiai ir skaniai vytinti mėsą namuose, galite šiame straipsnyje.
•
Avies plonas žarnas pirkau Kauno Žaliakalnio turguje.