INGREDIENTAI: 100 gramų aguonų
200 gramų cukraus
150 gramų margarino
2 šaukštai medaus
1 skardinė persikų (konservuoti)
80 gramų saulėgrąžų
2 vienetai kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
120 mililitrų pieno
30 gramų sviesto
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, paprastą ir vanilinį cukrų. Kitame sumaišyti kiaušinius, pieną, tirpintą ir atvėsintą margariną
2.
Skystą mišinį supilti į miltų mišinį ir įmaišyti aguonas. Tešlą dėti į riebalais išteptą formą ir į įkaitintą 180°C temp. orkaitę.
3.
Ruošti papuošimą: Persikus dėti į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Į keptuvę ar puodą dėti medų, cukrų, sviestą. Viską kaitinti ant nedidelės ugnies, maišyti, kol ištirps cukrus. Tada sudėti truputį pakepintas sausoje keptuvėje saulėgrąžas. Jei masė nepakankamai tiršta pridėti dar saulėgrąžų. Po 20 minučių, kai pyrago viršus bus pakankamai sukietėjęs, išimti ir greitai išdėlioti griežinėliais persikus, per vidurį - saulėgrąžų masę. Dėti į orkaitę dar 15 minučių. Leiskite atvėsti formoje. Skanaus!