INGREDIENTAI: Pagrindui:
450 gramų sluoksniuotos tešlos
Įdarui:
400 gramų faršo
9 vienetai putpelės kiaušinių
1 vienetas svogūnų (smulkinto kubeliais)
2 šaukštai duonos trupinių
1 skiltelė česnako (trinto)
šiek tiek petražolių (kapotų)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Kepimui:
1 šaukštas aliejaus
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Iš sluoksniuotos tešlos išspauskite 9 apskritimus, gana didelius, kad jais būtų galima iškloti keksiukų kepimo formą, ir 9 mažesnius, tokio dydžio kaip keksiukų formos. Išklokite keksiuko formas didesniais apskritimais, du ar tris kartus lengvai įdurkite dugną šakute ir statykite formą į šaldytuvą.
2.
Putpelių kiaušinius dėkite į verdantį vandenį, virkite apie 4 minutes, paskui nupilkite šaltu vandeniu ir nulupkite.
3.
Aliejų įkaitinkite keptuvėje, kepkite jame pjaustytą svogūną, kol suminkštės, bet neparuduos. Patraukite į šalį, kad atvėstų.
4.
Maltą mėsą dėkite į dubenį, suberkite keptus svogūnus, pertrintą česnaką. Įmaišykite vieną kiaušinį, duonos trupinius ir kapotas petražoles. Pagardinkite druska bei pipirais. Į paruoštas keksiukų formeles dėkite truputį faršo mišinio, statykite vieną putpelės kiaušinį ir uždenkite faršo mišiniu. Ant viršaus dėkite po mažesnį tešlos askritimą ir gerai užspauskite kraštelius. Patepkite kiaušinio tryniu ir dėkite į šaldytuvą 30 minučių.
5.
Kepkite paruoštus krepšelius iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 - 30 minučių, kol gražiai pagels. Leiskite atvėsti ir mėgaukitės su garstyčiomis, užkąskite raugintu agurku.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"