INGREDIENTAI: 1 vienetas baklažanų
2 stiklinės vandens
1 stiklinė bulguras
5 vienetai vyšninių pomidorų
5 šaukštai pomidorų pastos
2 šlakeliai alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio malto kumino
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį mėtų
pagal poreikį svogūnų laiškų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į puodą įpilame 2 stiklines vandens, sudedame pamidoru pastą, druską, pipirus, kuminą bei suberiame bulguro kruopas. Verdama, kol taps minkštos, tirštos košės konsistencijos.
2.
Kol kruopos verda, pasiruošiame baklažaną - supjaustome išilgai kuo plonesnėmis juostomis. Apibarstome druska ir paliekame pastovėti.
3.
Susipjaustome smulkiai mėtos lapelius. Kai bulguras jau išvirė, sudedame mėtas, išmaišome ir paliekame puodą apvinioję rankšluosčių kuriam laikui.
4.
Kepimo indą (geriausia apvalios formos, nelabai gilų) klojame kepimo popieriumi. Įmame po vieną juostelę baklažano ir klojame ratu, kad galai nukartų iš kepimo indo. Suklojus baklažano juosteles, jas patepame alyvuogių aliejumi ir dedame bulguro košę.
5.
Ant viršaus užlankstome nukarusius baklažano galus, vėl patepame alyvuogių aliejumi, sudedame supjaustitus pusiau vyšninius pomidorus.
6.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 - 30 minutes.
7.
Ištraukus iš orkaitės iškeliame į lėkštę, papuošiame smulkintais svogūnų laiškais bei mėtos lapeliais.