TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-05-22 04:03
Skanusis Napoleonas su karamelinio kremo pertepimu pagal Dalią
Napoleonas su karameliniu kremu

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Tešlai:
400 gramų miltų
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
150 gramų grietinės
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
600 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
3 šaukštai spanguolių uogienės (arba juodųjų serbentų)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dideliame dubenyje miltus išminkyti su kambario temperatūros sviestu. Įdeti druskos, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla taps elastinga ir nebelips prie rankų. Palikti šaldytuve 2 valandoms.

2.
Iškočioti iš tešlos plonus blynus, subadyti šakute ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje, kol šiek tiek paruduos. Palikti atvėsti. Kepu 28 cm skersmens formoje, iškepa 7 - 9 lakštai.

3.
Kremui sviestą ir "Rududu" išsukti elektriniu plakikliu.

4.
Dėti vieną lakštą, pertepti kremu, vėl lakštą ir taip, kol sudėsite visą tortą. Vieną sluoksnį pertepti spanguolių ar juodųjų serbentų uogiene, jos rūgštelė atsveria kremo saldumą. Puošti torto trupiniais.




admin · 2021-06-18 09:00 · 416 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt