INGREDIENTAI: 3 šaukštai sojos padažo
3 šaukštai ryžių acto (arba obuolių acto)
3 šaukštai skrudintų sezamų aliejaus
1.5 šaukšto medaus (švelnaus skonio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
1.
Jeigu medus kietokas, jį šiek tiek pašildau, kad suskystėtų.
2.
Medu dedu į nedidelį stiklainėlį. Ten pat pilu sojos padažą ir gerai išmašau iki vienalytės konsistencijos.
3.
Į stiklainiuką dedu visus likusius ingredientus. Uždarau dangteliu ir gerai suplaku, kad ingredientai susijungtų (apie 30 sekundžių).
4.
Padažu gardinu salotas. Likutį laikau šaldytuve, o prieš naudojant iš naujo suplaku.
Patarimai:
•
Skrudintų sezamų aliejaus ieškokite didesniuose prekybos centruose užsienio virtuvių skyriuose. Labai rekomenduoju naudoti būtent jį, nes suteikia padažuis tą azijietišką poskonį. Jeigu keistumėte paprastu sezamų aliejumi, įmaišykite šaukštą sausoje keptuvėje paskrudintų sezamo sėklų.
•
Jeigu norite pikantiškesnio skonio, galite įmaišyti šaukštelį smulkiai tarkuoto imbiero arba 1-2 skilteles smulkiai tarkuoto česnako.