INGREDIENTAI: 150 gramų sezamo sėklų
100 gramų rudojo cukraus (arba balto)
70 gramų miltų
60 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis citrinų sulčių
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sumaišykite kartu persijotus miltus su kepimo milteliais ir druska, atidėkite į šalį.
2.
Kitame dubenyje minkštą sviestą išplakite su cukrumi iki purumo. Po to įdėkite kiaušinį, vanilės, citrinos sulčių ir išplakite. Įmaišykite miltų mišinį, išplakite.
3.
Suberkite sezamo sėklas (aš prieš beriant sezamo sėklas trumpai paskrudinau sausoje keptuvėje ir atvėsinau) ir gerai išmaišykite.
4.
Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių ir dėkite po arb.šaukštelį masės, su šaukšteliu suplokite ir formuokite apvalius sausainius. Tarp sausainiu palikite nemažus tarpus (4-5 cm), nes kepdami sausainiai plėsis.
5.
Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 8-15 min. (priklauso nuo sausainių dydžio). Iškepus atvėsinkite ant grotelių.