INGREDIENTAI: 200 mililitrų kefyro (kambario temperatūros)
160 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių (M dydžio)
40 gramų šokolado drožlių (arba lašelių)
30 gramų rudojo cukraus
1.5 šaukšto sviesto
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinį, suberti cukrų, vanilę, druską ir išplakti.
2.
Sviestą ištirpinti, atvėsinti.
3.
Sviestą, kefyrą supilti į dubenį su kiaušiniu, išmaišyti. Įsijoti miltus su kepimo milteliais ir dar kartą gražiai permaišyti. Tuomet suberti šokolado drožles, išmaišyti.
4.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti ir dėti po valgomą šaukštą tešlos vienam blyneliui.
5.
Patiekti su šviežiomis braškėmis, avietėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis, vaisiais ar tuo, ką mėgstate.