INGREDIENTAI: 1 kilogramas obuolių
100 gramų miltų (gali būti be glitimo, pvz., migdolų)
100 gramų rudojo cukraus
75 gramai sviesto (+trupučio formai aptepti)
50 gramų avižinių dribsnių
1 šaukštas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C laipsnių.
2.
Dosniai sviestu ištepkite kepimo indo dugną ir kraštus.
3.
Nulupkite obuolius ir supjaustykite ketvirčiais. Išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite kiekvieną ketvirtį į 3 - 4 dalis. Sudėkite obuolių skilteles į sviestu pateptą kepimo indą ir užberkite ant jų šaukštą cukraus.
4.
Šakute ar pirštais sutrinkite sviestą su miltais, kol gausite kažką panašaus į trupinius. Gautus trupinius sumaišykite su avižiniais dribsniais, ruduoju cukrumi ir sudėkite ant obuolių.
5.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 35 - 40 min., kol viršus taps traškus ir paruduos.